КвартириСофия.com
Show MenuHide Menu

Какво да разбираме под мълниеприемник с изпреварващо действие?

20.11.2016

Ако не сте запознати отблизо с възможностите на една мълния, може би четете това без проблем. Разбира се всеки може да види красотата на природните явления,особено от разстояние, дори те да бъдат разрушителни, но далеч не по същия начин стои въпросът с реалната опасност от някои от тях, като с мълниите. Знаете, че всяка по-сериозна буря, крие в себе си риск от мълнии, които могат да ударят всяко незащитено място. За това се изграждат надеждни защитни инсталации, като типа
мълниеприемник с изпреварващо действие при mylniezashtita.eu, които да ни гарантират, че мълнията ще бъде обезопасена далеч от нас. Може знаете, че една мълния може да достигне ток до двеста хиляди ампера и сто хиляди киловолта напрежение, което е сериозна опасност за здравето и живота на обитателите на дадения имот, както и за електрическата изправност на инсталацията.
Какво да разбираме под мълниеприемник с изпреварващо действие?
Освен това мълнията може да предизвика пожари и ако удари, например в учреждение, където да повреди електрическата инсталация да предизвика безредици, които да струват скъпо. Можете да си представите как би се отразила загубата на информация в една банка или в клиника, както и в друго учреждение, в което е важно да се пазят документите. В зависимост от типа строителство, големина и други фактори се определя и най-добрата защита. Както можете да се запознаете и по-подробно в сайта, съществуват типове мълниезащита. Към конвенционалния тип спадат прътовите мълниеприемници и мълниезащитната мрежа, които са добре познати технологии. Към активният спада вида мълниеприемник с изпреварващо действие, между който също може да срещнете видове.

Начинът на действие на този тип защитна уредба се състои в изпреварващото действие, което се изразява в следното действие: когато наближи низходящ заряд, идващ от буреносен облак се генерира увеличаване на електростатичното поле в зареждащото устройство, чиито заряд се натрупва и изпраща като възходящ лидер. Така срещата между двата заряда се случва далеч от имота, като това се случва микросекунди по-рано -решаващи, за да бъде отсранена мълнията от нас. Вижте вариантите за мълниеприемник с изпреварващо действие в самия сайт и при възникнали въпроси не се колебайте да се свържете със специалистите.

Copyright © 2014 КвартириСофия.com