КвартириСофия.com
Show MenuHide Menu

Любопитни факти за полиграфски услуги

07.07.2016

С популяризирането на полиграфа (polygraph) като начин всеки да узнае истината и да разбули мистериите около минали и настоящи събития – започнаха да възникват редица въпроси, което пък доведе до разкритието на някои любопитни факти.
Какво е интересното около полиграфа, какво представлява начина му на работа и защо е толкова популярен у нас, предстои да ви разкрием в тази публикация.
полиграф от poligraf.bg
Като за начало, интересен е фактът, че това чудо за разкриване на истинни и лъжливи сведения е създадено в началото на миналия век. През 1921 година, един от студентите по медицина в Университетът на Калифорния измисля машина, която нарича полиграф (polygraph). Навярно, подтикнат от желание да подпомогне полицейските разследвания, от която сфера той също бил част, Дж. А. Ларсън създава едно от най-интересните и велики изобретения.
Още една подробност, свързана с популярният детектор на лъжата, представлява неговата точност. Навярно и вие, както мнозина други хора, сте виждали как се работи с полиграф от малкия екран, но задавали ли сте си въпроса наистина ли е способен да разкрие тайните ви? Истината е, че не може да се постигне 100% точност, но до голяма степен, която се характеризира с 98% успеваемост на изследванията, той успява да надвие незивестността и тайните скрити в човешкото съзнание.
Интерес пораждат и методите, с които не един и двама са се опитали да надхитрят детектора на лъжата. Така наречените контрамярки наистина са способни да заблудят машината, стига да сте достатъчно добри в това. Трудно обаче биха измамили опитния полиграфист. Това е още по-интересното, всъщност, че колкото и да се стремите да излъжете в отговорите си – винаги има начин да се разбере кога казвате истината и кога не.
Пример за това колко добър е човекът, който провежда изследването е измерването на стреса и притеснението. Нормално е, когато се подлагате на изследване с полиграф, у вас да има известна доза притеснение, което всъщност се отчита, но при анализа не се смята като показателен фактор за резултатите.
Повече за тези и още много други любопитни факти относно детектора на лъжата можете да откриете в интернет. Там, също така, е и мястото, където ще научите как да намерите лесно и бързо полиграфски услуги в София. Не пропускайте да се информирате още сега.

Copyright © 2014 КвартириСофия.com