КвартириСофия.com
Show MenuHide Menu

Да се доверим ли на мълниеприемник с изпреварващо действие

03.04.2015

Предполагаме вече сте се досетили каква ще бъде основната ни тема днес.  Макар и странна, тя е изключително важна и вълнува много от нашите читатели.

Започваме с информация за вида мълниеприемник с изпреварващо действие. Всъщност става дума за активен мълниприемник, който реагира изключително бързи и успява да „улови“ мълнията преди останалите. Разбира се, смятаме за необходимо да поясним, че това в никакъв случай не означава, че този мълниеприемник привлича мълниите, а просто, че той реагира изключително бързо.

Интересно е да споменем, че мълниеприемникът с изпреварващо действие успява да защити много по-голяма зона. И все пак съветът ни към вас е да не стоите на открито по време на силна бура. Най-добре би било да бъдете вътре в сградата, тъй като тогава безопасността ви е сигурна.
Мълниеприемникът с изпреварващо действие с оборудван с активен източник на йонно излъчване. Именно той отговаря за бързото „улавяне“ на мълнията.

Може би много от вас са чували за подобен тип мълниезащита, но са смятали, че цената й е прекалено висока. Е, ние ще ви успокоим с информацията, че цената на активните мълниеприемници с изпреварващо действие е наистина ниска и няма да се отрази неблагоприятно на месечния ви бюджет. Разбира се, за да се уверите сами в ниските цени, не е необходимо дори да излизате от дома си. Информацията за видовете и за цените на мълниеприемниците можете да откриете във виртуалното пространство и по-точно на сайта на избраната от вас фирма.

мълниеприемник от dikom-varna.com

Смятаме за необходимо също така да отбележим, че инсталацията на всяка една мълниезащита, без значение какъв вид е тя, трябва да бъде извършена по правилния начин. С други думи – оставете въпросната инсталация на професионалисти в областта, за да бъдете сигурни в ефективността на мълниеприемника.

Copyright © 2014 КвартириСофия.com